Nombre de supercúmuls en un radi de 14.000 milions d'anys-llum = 10 milions |
Nombre de grups de galàxies en un radi de 14.000 milions d'anys-llum = 25.000 milions |
Nombre de grans galàxies en un radi de 14.000 milions d'anys-llum = 350.000 milions |
Nombre de galàxies nanes en un radi de 14.000 milions d'anys-llum = 7 bilions |
Nombre de estrelles en un radi de 14.000 milions d'anys-llum = 30.000 trilions |
Dades i catàlegs | |
---|---|
Aquesta plana explica què va ser el Big Bang, com l'Univers s'està expandint i per què no té ha cap centre ni límit. |
L' Univers visible té un radi d'uns 14.000 milions d'anys-llum pel simple fet de que té 14.000 milions d'anys d'edat. The llum dels objectes més distants no ha tingut temps d'arribar fins a nosaltres. Per això qualsevol objecte de l'Univers està al centre del seu propi Univers visible amb un radi d'uns 14.000 milions d'anys-llum. La veritable grandària de l'Univers ha de ser molt més gran del que es creu. Aquesta grandària depèn de si l'Univers és obert o tancat, és a dir, si hi ha prou matèria per a aturar la seva expansió en algun moment d'un futur llunyà. Si això és així aleshores l'Univers probablement sigui finit. L'altra possibilitat és que l'Univers continuï expandint-se per sempre, la qual cosa significa que l'Univers probablement sigui infinit. Sigui quin sigui l'escenari correcte, està clar que l'Univers visible és només una petita porció del seu total, immensament més gran.
El desembre de 1995 el Hubble Space Telescope va dirigir la seva càmera cap a una zona buida del firmament, a la constel·lació d'Ursa Major, durant deu dies. D'aquesta manera generà una de les imatges astronòmiques més famoses dels darrers temps - el Hubble Deep Field Image. La imatge de l'esquerra n'és una petita part. Quasi be cada uns dels objectes de la fotografia es a galàxia a una distància d'entre 5 i 10.000 milions d'anys-llum. Les galàxies revelades tenen tota mena de formes i colors: algunes són joves i blaves, mentre que d'altres són antigues, vermelles i amb gran quantitat de pols còsmica.
Recopilant distàncies de milers of galàxies d'una estreta franja del firmament és possible generar a 'llesca' de l'Univers, com la que es mostra tot seguit pertanyent al 2dF Galaxy Redshift Survey que dona una mirada a l'Univers fins a 3.500 milions d'anys-llum, tot i que no es van aconseguir moltes dades de les galàxies a una distància superior als 3.000 milions d'anys-llum. Aquest tipus de trames mostren com s'agrupen en realitat les galàxies a l'Univers, fins i tot a les majors escales. Hi ha marcades al voltant de 52.000 galàxies.